רכיבים:

גבינת מוצרלה

לבצק:

¼3 כוסות קמח ללא גלוטן
¼ כוס קמח אורז מלא
¾ שקיק אבקת אפיה
1 גביע יוגורט 3%
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
2 ביצים

לרוטב:

4-5 עגבניות בשלות
כף שמן זית
1-2 שיני שום, לפי הטעם
מלח ופלפל
4 עלי בזיליקום
1 כף אורגנו יבש

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני-גבוה (190°).
2. לקערת המערבל מוסיפים את רכיבי הבצק ומערבלים, עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
3. למעבד מזון יוצקים את רכיבי הרוטב ומעבדים, עד שמתקבל רוטב אחיד.
4. מותחים את בצק הפיצה על גבי תבנית האפייה ומעליו מוזגים מהרוטב. (חשוב למרוח את הרוטב שיהיה בשכבה אחידה).
5. מפזרים גבינת מוצרלה ואופים בתנור, עד שהגבינה מבעבעת וקצוות הפיצה מזהיבות.
מפזרים תוספות כגון: זיתים, פטריות טריות, עגבניות שרי, ברוקולי, בצל סגול, אננס, פלפלים, פרוסות חצילים דקות ועוד.
6. אופים עד שהגבינה מבעבעת וקצוות הפיצה מזהיבות

 

 

 

 

Share Button