רכיבים:

בצק לפיצה (לחץ כאן)
½ כוס שמן זית
3-4 שיני שום מרוסקות
5-6 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות או 1 קופסה עגבניות מרוסקות
מלח לפי הטעם
½ כפית סוכר
מעט אורגנו יבש
גבינת מוצרלה, או גבינה צהובה שמנה מסוג עמק, מגוררת

אופן ההכנה:

1. מרדדים את בצק הפיצה לעובי של 1 – ½1 ס”מ ומניחים על גבי נייר אפייה (בתבנית).
2. מחממים בסיר קטן את שמן הזית. (חשוב לשים לב שלא לשרוף את השמן).
3. מטגנים את שיני השום.
4. מוסיפים את העגבניות (טריות או הרסק). מערבבים היטב.
5. מוסיפים את המלח, האורגנו והסוכר.
6. מבשלים במשך כ-20 דקות. אם יש צורך, מוסיפים מים כדי שלא יהיה סמיך מדי.
7. שופכים על הבצק המוכן, מפזרים מעל גבינת מוצרלה ומכניסים לתנור חם מאוד (220º)  ל-10 דקות לערך, עד שמתחיל להשחים.

ניתן להוסיף על גבי הפיצה תוספות מגוונות למשל, פלפלים, פטריות, אננס, פפרוני, שרימפס, אנשובי, זיתים, נקניק, בצל ועוד.
Share Button