רכיבים:
3 תפוחי אדמה גדולים
60 גר’ חמאה
½2 כפות מלח
½ כוס חלב
¼ כפית פלפל לבן
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לרבעים (חצי ואורך ולרוחב) ומכניסים לסיר מים.
2. ממליחים את המים ב-2 כפות מלח ומבשלים על להבה בינונית עד לרתיחה.
3. מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך 20 – 25 דקות.
4. לאחר 20 – 25 דקות בודקים עם סכין את רמת רכות תפוחי האדמה. אם הם רכים, מורידים את הסיר מהאש ושופכים את מי הבישול.
5. מחזירים את תפוחי האדמה לסיר ללא המים ומניחים על להבה גבוהה ל- 30 שניות (כדי לאדות את כל המים שבסיר).
6. מכבים את האש ומועכים את הפירה. מוסיפים את החמאה ממשיכים למעוך.
7. מוסיפים את החלב ומועכים שוב, מערבבים מעט בעזרת הממכה.
8. מוסיפים את המלח והפלפל וטורפים בעזרת מטרפה.