רכיבים:
20 גרם חמאה
4 כפות סוכר
¼1 כוסות חלב
2 ביצים
¼1 כוסות קמח תופח
¼1 כוסות אינסטנט פודינג בטעם וניל
לקישוט:
פירות חתוכים וסירופ מייפל
אופן ההכנה:
- במחבת בינונית ממיסים את החמאה. כאשר החמאה נמסה, מכבים את האש ומקררים 5 דקות.
- שמים בקערה את הסוכר, חלב וביצים ומערבבים אותם במטרפה ידנית.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים.
- בקערה בינונית נפרדת מערבבים היטב את הקמח עם הפודיניג.
- לקערה הראשונה (הרטובה) שופכים ½ כוס קמח ומערבבים עד אשר הוא נטמע בעיסה.
- חוזרים על התהליך עד גמר הקמח.
- מחממים את המחבת עם החמאה על אש בינונית. מניחים במרכז המחבת 2 כפות של בלילה.
- מפזרים מעט את הבלילה בעזרת כף עד שהפנקייק מקבל צורה עגולה בגודל של פיתה קטנה.
- כאשר מופיעות בועות על הפנקייק, הופכים לצידו השני. מטגנים עד ששני הצדדים זהובים.
- מוציאים את הפנקייק ושמים בצלחת הגשה. ממשיכים בתהליך עד לסיום הבלילה.
- מניחים את הפנקייק על גבי צלחת הגשה ומעטרים בפירות החתוכים ובסירופ מייפל.