רכיבים:
500 גרם פסטה מסוג פנה (צינורות)
4 כפות שמן זית
1 שן שום, קלופה ומעוכה
1 פלפל שטה, יבש וגרוס
800 גרם עגבניות, קלופות ומרוסקות
מעט סוכר
מלח, פלפל שחור
גבינת פרמז’ן מגוררת
אופן הכנה:
1. במחבת גדולה עם תחתית עבה מטגנים את השום עם השמן עד להזהבה.
2. מוציאים את השום ומניחים בצד. מוסיפים את פלפל השטה ומגביהים הלהבה. (במידה ורוצים לעדן את רמת החריפות, הורידו מכמות הפלפל הגרוס).
3. מטגנים את פלפל השטה במשך כדקה ואז מוסיפים למחבת גם את העגבניות והסוכר. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
4. לאחר שרתח, מנמיכים הלהבה ומבשלים (חשוב מידי פעם לערבב הרוטב).
5. מבשלים את הפנה במים לפי הוראות היצרן. כאשר היא מוכנה שומרים מעט ממי הבישול. מסננים ומחזירים לסיר.
6. מגביהים את הלהבה במחבת הרוטב. מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל. מערבבים היטב ומכבים את הלהבה.
7. יוצקים מיד את הרוטב על הפסטה שבסיר.
8. מעבירים את הפנה לצלחת הגשה ומגרדים מעל מעט גבינת פרמז’ן.