רכיבים:

1 חבילת תפרחת ברוקולי קפואה ( ניתן להשתמש ב 2 פרחי ברוקולי טריים, מופרדים)
1 גבינת מלוחה 16% מגוררת
1 חבילת גבינה צהובה מגוררת
2 קופסאות גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
2 בצלים גדולים, קצוצים
4 כפות קמח
מעט שמן זית
10 עגבניות שרי, חצויות

 

אופן ההכנה:

1. חולטים את הברוקולי במים, עד שהוא מתרכך.  מסירים מהאש ומשהים בצד שיתקרר.
2. במחבת קטנה מטגנים את הבצל, עד שהוא מזהיב.
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל סוגי הגבינות, מלבד הצהובה המגוררת.
4.  מוסיפים לקערת הגבינות את הקמח, הביצה והבצל המטוגן. מתבלים במלח ובפלפל. (הערה:  הגבינות מכילות מלח, לכן יש להוסיף מעט מאוד מלח).
5. חותכים גס את פרחי הברוקולי ומכניסים לתערובת.
6. בעזרת מעט שמן זית משמנים את תבנית האפייה. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל שכבה נדיבה של צהובה מגוררת.
7. מפזרים מלמעלה את העגבניות החצויות.
8. אופים בחום בינוני (180º) במשך 40 דקות, עד שהפשטידה משחימה וריחנית.

 

 

 

 

 

 

Share Button