רכיבים:
הבצק:
250 גרם חמאה
½ קילו קמח
1 כף מלח
1 כף סוכר
ביצה אחת
המלית:
1 חציל, קלוף וחתוך לקוביות
2 בצלים, קצוצים
קערת קמח (לטבול בו את החצילים) + 1 כף קמח לשמור בצד
שמנת מתוקה
2 ביצים
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
הבצק:
1. מוסיפים לקערת המיקסר את הרכיבים ומוסיפים עוד חצי כוס מים.
2. לאחר הערבול, מעבירים את התערובת למקרר למשך כ – 30 דקות.
3. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180º).
4. מעבירים חצי מכמות הבצק למשטח העבודה ומרדדים אותו. מעבירים הבצק לתבנית פיירקס עגולה ומכניסים לתנור למשך 10 דקות (לא יותר).
המלית:
1. מחממים במחבת שמן.
2. את קוביות החציל טובלים היטב בקמח (מקפידים על מקסימום ציפוי קמחי), מטגנים ומניחים על גבי נייר סופג.
3. מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
4. מערבבים את התערובת עם החצילים המטוגנים.
הפשטידה:
1. מפזרים באופן אחיד את המלית על בצק הפשטידה.
2. בקערה נוספת מערבבים היטב את השמנת המתוקה, הביצים, כף הקמח ששמנו בצד, מלח, פלפל, אגוז מוסקט. יוצקים על גבי תערובת החצילים והפטריות.
3. מעסים את הפשטידה ביתרת הבצק שנשאר, מחוררים את הבצק (על מנת שהפשטידה תאפה גם מבפנים), מורחים ביצה מעל.
4. אופים במשך 45 דקות.