הרכיבים מתאימים לכל סוגי הקיורטוש. חומרי הציפוי במתכון זה מותאמים לקיורטש המועדף על עורכי gvinot.co.il והוא קיורטוש קינמון.
כמובן קיימים סוגי קיורטוש נוספים כגון: חלבה, שוקולד, וניל ועוד.
הכמויות במתכון זה מיועדות להכנת 4 גלילי קיורטוש.
רכיבים:
¾4 כוסות קמח ללא גלוטן (יש לשמור ½ כוס לסוף תהליך הלישה)
½1 כפות שמרים יבשים
1 שקיק אבקת סוכר
½ כפית שטוחה אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
3 חלמונים
½1 כוסות חלב וניל, פושר
¾ כוס מים פושרים
¾ חבילת חמאה רכה (75 גרם)
קורט מלח
מעט קורנפלור (לקימוח משטח העבודה)
לציפוי:
100 גרם סוכר חום
1 כפית קינמון טחון
למריחה:
200 גרם חמאה, מומסת
אופן ההכנה:
הכנת הגליל:
מקמחים היטב מערוך. מלפפים על גבי המערוך 4 שכבות של רדיד אלומיניום. מהדקים היטב (כך שלא יהיו באלומיניום קיפולים). בעדינות מוציאים את המערוך מהגליל. יוצרים 4 גלילים.
העוגה:
- מחברים למיקסר את וו הלישה. לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח (תזכרו ששומרים ½ כוס קמח בצד), את השמרים, אבקת האפייה, אבקת הסוכר, תמצית הווניל.
- יוצרים גומה במרכז ויוצקים את החלמונים, החלב והמים. מתחילים בערבול תוך האצה הדרגתית של מהירות הערבול. תוך כדי מוסיפים את החמאה והמלח. מעבדים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
- מנמיכים את מהירות הערבול איטי ביותר ומוסיפים את ½ כוס הקמח הנותרת. ממשיכים בערבול עד שהבצק נעטף וכבר לא דביק כלפי חוץ.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח.
- מחממים תנור לחום גבוה של 235º.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות בקורנפלור, אוטמים למניעת הדביקות ולשים לחילוץ כל בועות האוויר.
- מחלקים את הבצק ל-16 כדורים קטנים (כל כדור בגודל ביצה XL).
- מרדדים כל כדור בצק לעלה דק מלבני, באורך מספיק לכיסוי קוטר הגליל ומשתמשים וחוזרים על הפעולה עם שלושה עלי בצק כאלו לכיסוי כל הגליל תוך הידוק החיבורים: הגליל מורכב מטלאי בצק המקיפים את קוטר הגליל.
- טובלים ומגלגלים את גליל הבצק בחמאה המומסת ומגלגלים בתערובת הסוכר החום והקינמון. מסדרים את הגלילים מעל רשת שהונחה על תבנית מרופדת נייר אפייה
- אופים משך 12 דקות. מוציאים מהתנור, מניחים מעט לצינון, שולפים את ה”צינורות” עליהם ליפפנו את הבצק ובתאבון.