רכיבים:

1 כוס אורז אדום
1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
1 בצל, קלוף וקצוץ
מעט עלי זעתר יבשים
שמן קנולה, לטיגון
מעט שמן זית
מלח,פלפל שחור
מעט עירית קצוצה

אופן ההכנה:

  1. שופכים את האורז למסננת ושטופים היטב תחת מים זורמים.
  2. מוסיפים את האורז לסיר הבישול, מכסים במים עד לגובה האורז ומוסיפים כוס נוספת של מים.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך כ – 20 דקות, עד שהאורז מוכן.
  4. במחבת נפרדת מחממים את שמן הקנולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת קוביות הגזר, מערבבים היטב. מבשלים עד לריכוך הגזר.
  5. מוסיפים למחבת את הזעתר היבש, מתבלים במעט מלח ופלפל.
  6. מוסיפים את תכולת המחבת וסיר האורז ומערבבים היטב. יוצקים מעל מעט שמן זית משובח ואת העירית הקצוצה.

 

Share Button