רכיבים:

½ ק”ג קמח לבן
2 כפות גדושות סוכר
¾ – 1 כוס מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות שטוחות מלח
50 גרם חמאה, מומסת
1 חלמון
1 ביצה שלמה
1 כף אבקת חלב (לא חובה)

רוטב עגבניות:

2 קופסאות רסק עגבניות
2 כפיות גדושות שום
2 כפות שמן זית
¼ כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. ממלאים בקערה את המים. מוסיפים כף סוכר והשמרים. משהים בצד על להתססת השמרים.
2. מחברים למיקסר וו לישה ומוסיפים לקערה קמח, סוכר, חמאה, חלמון, ביצה, אבקת חלב ,מלח , תערובת שמרים. מערבלים, עד שמתקבל בצק גמיש שניתן לעבוד אתו.
3. מכסים את הבצק ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.
4.  בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה דק (מה שמעדיפים).  חותכים את הבצק לעיגול או למלבן (תלוי איך אתם מעדיפים את הפיצה).
5. מורחים רוטב עגבניות על כל שטח הבצק. מעל מפזרים זיתים פרוסים או כל תוספת שאוהבים. מעל מפזרים פתיתי גבינה צהובה.
6. מניחים את הפיצה בתבנית על נייר אפיה. ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º) במשך 15 – 20 דקות.

Share Button