רכיבים:

1 חבילת בצק עלים
2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
2 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים
2 חבילות פטריות שמפיניון שטופות ומסוננות
1 כפית אבקת מרק פטריות
קורט פלפל שחוק/ קורט מלח
1 ביצה
מעט שומשום לעיטור הבורקס

אופן ההכנה:

המלית:

1. קולפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים לפירה.
2. במחבת בינונית מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל, עד להזהבה. חותכים דק את הפטריות ומוסיפים לבצל. מתבלים ברבקת מרק הפטריות, מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך כעשר דקות.
3. בקערה מערבבים את הפירה עם הבצל והפטריות . מתבלים במלח ופלפל.

הרכבת הבורקס:

1.  פורסים את עלה הבצק,  מפזרים לאורכו אך בקצהו את התערובת (חשוב להקפיד באופן שווה) ומגלגלים לרולדה.
2. מורחים מעל לבצק גבינה ומפזרים שומשום.
3. אופים בתנור בטמפרטורה  של 170° במשך 25 – 30 דקות.

Share Button