רכיבים:

3 ליטר חלב
2 כפיות גיל
2 כפיות חומץ
3- 4 טיפות אנזים
3 – 4 גרגירי  קלציום כלוריד מומס במעט מים
2  כפות מים
3  כפות מלח

תבלינים לפי הטעם,  למשל, קצח, עשבי תיבול קצוצים דק וכו’

אופן ההכנה:

1.    מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפ’ של 72º – 74º.
2.    מניחים את סיר החלב בקערה גדולה מלאה במים קרים ובוחשים עד לטמפרטורה של 40º.
3.    מוסיפים תוך בחישה גיל, חומץ וקלציום כלוריד.
4.    ממיסים את האנזים במים ומוסיפים לתערובת.
5.    מערבבים קלות ולא בוחשים יותר.
6.    משהים מכוסה בסיר במשך 30-60 דקות, לקבלת גבן שאפשר לחתוך.
7.    חותכים לפסים אורכיים ברוחב 1 ס”מ, חותכים שוב לרוחב כדי לקבל קוביות.
8.    חותכים באלכסון לפרוסות ומרימים את הגבן תוך כדי עם ערבוב עדין.
9.    ממתינים 10 דקות ומערבבים בעדינות בשנית.
10. ממתינים 7 דקות ומערבבים בשלישית בעדינות.
11. ממתינים 5 דקות ומנקזים 1/3 ממי הגבינה
12. ממליחים בעדינות ומטבלים לפי הטעם ,מכניסים לסלסילות רשת.

Share Button