כמויות המנה מיועדות להכנת 6 מנות.

רכיבים:

3 גמבות קטנות, שטופות ונקיות ליבה
3 קישואים קטנים, שטופים ונקיי ליבה (בעזרת כפית פריזאית או כפית רגילה)
3 חצילונים, שטופים ונקיי ליבה
3 פלפלים מתוקים קטנים, שטופים ונקיי ליבה

*  בכל הירקות, חשוב לשמור את הראשים החתוכים בצד.

לתערובת הגבינות:

50 גרם גבינת פטה עיזים
50 גרם גבינת פוקורינו, מגורדת
50 גרם גבינת רוקפור (גבינה כחולה)
50 גרם גבינה צפתית
50 גרם גבינה בולגרית
50 גרם גבינה צהובה, מגורדת
2 כפות גבינת קוטג’
גרידת לימון
2 כפות פירורי לחם
50 גרם צנוברים קלויים
2 כפות זעתר טרי/יבש
ביצה אחת

אופן ההכנה:

1. מזליפים שמן זית על הירקות מבחוץ ומבפנים ובוזקים עליהם מעט מלח גס.
2. מכניסים לתנור חם מאוד (250° ) למשך 5 דקות.  מוציאים ומקררים.
3.  מוסיפים את הגבינות לקערה גדולה,  מערבבים ומפוררים במזלג.
4. מוסיפים את גרידת הלימון, פירורי הלחם, הצנוברים, הזעתר והביצה, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. כאשר הירקות התקררו, ממלאים אותם בעזרת כפית בתערובת הגבינות, סוגרים אותם בראשיהם (ששמרנו בצד) ומסדרים בתבנית חסינה.  מכניסים לתנור בחום בינוני (180º) למשך  15-20 דקות.
6. כ – 5 דקות לפני סוף האפייה, מפעילים בתנור את הגריל העליון לצורך צריבת השכבה עליונה של המילוי.

Share Button