רכיבים:

חבילת אפונה קפואה (800 גרם)
1 בצל גדול, קצוץ
1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
1 ליטר מים (או מרק צח)
1 כוס עלי כוסברה, קצוצים
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר הבישול מחממים מעט שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד שנהייה שקוף.
2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, האפונה והמים, מגבירים את האש, ומביאים לרתיחה.
3. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה  ומבשלים במשך 25 דקות.
4. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
5. טוחנים את המרק במעבד מזון או במוט ריסוק ידני (בלנדר מוט) עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

Share Button