עוגת קרמשניט הונגרית.

רכיבים:

לעלי הקרמשניט:

150  גרם  קמח + 100 גרם קמח
200 גרם חמאה + 50 גרם חמאה
¾ כוס מים צוננים
5 גרם מלח
½ כפית מיץ לימון

לקרם:

6 חלמונים
¼1 כוסות סוכר
½2 כוסות חלב
2 מקלות וניל חצויים לאורכם או 3 כפיות תמצית וניל אמיתית
3 כפות קורנפלור
¾ מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

העלים:

1. מוסיפים 150 גרם קמח ו – 200 גרם חמאה רכה ולשים, עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
2. מפוררים 50 גרם חמאה  ו – 100 גרם קמח. מוסיפים מים, מלח ומיץ לימון. לשים, עד לקבלת בצק רך למחצה (האינדיקציה להפסקת הלישה היא שהבצק לא נדבק יותר לידיים).
3. חותכים שסעים בחלקו העליון של הבצק ומניחים בצד למשך כחצי שעה.
4. מוציאים את הבצק מהמקרר  ומרדדים אותו לעובי של ½ ס”מ.
5. מניחים מעל את גוש הבצק הנוסף, ולשים תוך כדי קיפול מבחוץ כלפי פנים.
6. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דקות
7. מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים פעם נוספת תוך כדי קיפול. לאחר הלישה, מחזירים שוב את הבצק למקרר ל – 30 דקות נוספות.
8. מוציאים מהמקרר ומרדדים. מקפלים ולשים שוב. על פעולות אלה יש לחזור בסך הכל ארבע פעמים.
9. מרדדים את הבצק לעובי כ-2 מ”מ וחותכים לשתי יריעות שוות בגודלן. אופים כל אחת מהן בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד שעלי הבצק מזהיבים.

הקרם:

1. שמים את החלמונים והסוכר בסיר, טורפים ומקציפים במשך כחמש דקות.
2. מוסיפים את הקורנפלור וטורפים יחד עוד דקה.
3. שמים את החלב ומקלות הווניל בסיר אחד, מחממים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
4. מורידים מהאש ומגרדים ממקלות הווניל את הגרגירים השחורים, יוצקים את החלב אל תערובת החלמונים וטורפים לתערובת אחידה.
5. מבשלים את התערובת עד להבה בינונית, תוך טריפה מתמדת (כדי למנוע היווצרות גושים).
6. מבשלים במשך כ – 7  דקות מבלי להביא לרתיחה, עד שהתערובת סמיכה.
7. מעבירים לקערה, מכסים ומקררים לגמרי.
8. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, כשהקרם קר לגמרי, טורפים אותו שוב במשך כחצי דקה ומערבבים לתוכו בעדינות את הקצפת עד שמתקבל קרם אחיד.
9. שומרים מכוסה במקרר עד לשימוש.

הרכבת העוגה:

1. מניחים עלה בצק אחד ומעליו מורחים בעזרת לקקן עוגה את הקרם לשכבה אחידה.
2. מניחים מעל לקרם את עלה הבצק השני.
3. מפזרים מעל אבקת סוכר ומכניסים את העוגה למקרר.

Share Button