רכיבים:

2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
¾ כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
½1 כוסות תותים,  חתוכים

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפיות סוכר
½ כוס תותים

אופן ההכנה:

העוגה:

1.  מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני  ( 180º).
2. לקערת המיקסר מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה ומערבלים, עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בקערה נפרדת מערבלים יחד את הביצה, השמנת המתוקה, תמצית הוניל, ½1 כוסות תותים.  לאחר שהתערובת התאחדה, יוצקים אותה לקערת המערבל יחד עם תערובת הקמח.
4. משמנים קלות תבנית אפייה עגולה (קפיצית) ויוצקים לתוכה את התערובת.
5. אופים במשך 25-30 דקות.  בדיקה שהעוגה מוכנה תתבצע כאשר ניקח קיסם או גפרור וננעץ במרכז העוגה.  במידה ויצא נקי ויבש, סימן שהעוגה מוכנה.
6. מוציאים את העוגה ומניחים בצד לקירור.

הקרם:

1. לקערת המיקסר מוסיפים את השמנת המתוקה והסוכר.  כשהקצפת מוכנה,  מכניסים מעט לשק זילוף.
2. מוסיפים לקערת המיקסר את התותים ומערבלים עד לקבלת קרם אדמדם ואחיד.

הגימור:

מורחים בעזרת מרית על העוגה מקרם התותים ומעל מזליפים מעט קצפת באמצעות
שק הזילוף.

Share Button