רכיבים:

2 בצלים גדולים, קצוצים דק
3 שיני שום, כתושות
3 כפות שמן זית
4 עגבניות גדולות, מגוררות
2 כפות רסק עגבניות
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
¾ כוס גריסי פנינה
8 כוסות מרק צח
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל – לפי הטעם
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף שמיר, קצוץ
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
1 כף בזיליקום, קצוץ

אופן ההכנה:

1. בסיר הבישול מחממים מעט שמן ומזהיבים את השום והבצל במשך 5 דקות.
2. מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים כשתי דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הגריסים ואת שמונת כוסות המרק ומביאים לרתיחה.
4. מתבלים במלח ופלפל, פפריקה ועשבי התיבול. טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים מכוסה על להבה נמוכה במשך כ – 45 דקות, עד שהגריסים רכים מאוד.

Share Button