עוגת גבינה בציפוי קציפת לימון.

רכיבים:

לבצק:

50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
150 גרם קמח
1 כפית תמצית וניל
½ מקל וניל, מגורר
1 חלמון

למלית:

130 גרם גבינה 9%
130 גרם גבינה 30%
130 גרם סוכר
250 גרם שמנת חמוצה 15%
2 ביצים
½ מקל וניל
½ לימון מגורר
½ תפוז מגורר
25 גרם קורנפלור

לקרם הלימון:

½ כוס מיץ לימון טבעי
150 גרם סוכר
3 ביצים
180 גרם חמאה

אופן ההכנה:

הבצק:

1. מחברים למיקסר וו גיטרה.
2. מוסיפים לקערת המיקסר את כל רכיבי הבצק ללא החלמון.
3. מערבלים עד לקבלת פירורים.
4. מוסיפים את החלמון ומערבלים, עד שמתקבל בצק אחיד. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ – 30 דקות לפחות.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעובי של 3 מ”מ.
6. משטחים על תבנית האפייה ומכניסים שוב למקרר לעוד חצי שעה.
7. מוציאים מהמקרר, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º)  למשך 25 דקות.  (בגמר האפייה מוציאים מהתנור ומצננים).

המלית:

1. מערבבים את רכיבי מלית הגבינה ויוצקים על הקלתית האפויה. (נעזרים בלקקן על מנת שפיזור המלית יהיה שווה).
2. אופים שוב במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני – נמוך (170º). לאחר האפייה מעבירים את העוגה למקרר.

קרם הלימון:

1. מרתיחים מים בסיר בינוני,  מעל מוסיפים את רכיבי הקרם לקערת נירוסטה (“באן מארי”).
2. מערבבים מיץ לימון, סוכר וביצים תוך בחישה מתמדת עד הסמכה. (אדי המים החמים ממיסים את רכיבי הקרם).
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב. מסירים מהאש ויוצקים מעל העוגה.
4. מקררים היטב את העוגה לפני ההגשה.

Share Button