המתכון הבא הנו מתכון חלבי. עלי גפן ממולאים באצבעות גבינת ברי.

רכיבים:

250 גרם גבינת ברי
12 עלי גפן טריים,  חלוטים
8 יחידות מקלות קינמון קצרים
8 עלי דפנה
1 כף שבבי עץ לעישון

אופן ההכנה:

1. חותכים את הגבינה ל-12 אצבעות שוות ועוטפים כל אצבע בעלה גפן.
2. מחממים מחבת גדולה ומניחים את מקלות הקינמון, עלי הדפנה והשבבים. כשהמחבת חמה, מנמיכים הלהבה וממתינים עד שמתחיל לעלות עשן. מטפטפים מעט מים על המחבת.
3. מסדרים במחבת את עלי הגפן, מכסים ומבשלים כ – 2 דקות.
4. מכבים את האש ומשאירים את המחבת מכוסה המשך כ – 2 דקות נוספות.
5. מחממים את תנור האפייה לחום גבוה (200º).
6. מסדרים את עלי הגפן בתבנית האפייה ומכניסים לתנור למשך 4 דקות.

Share Button