רכיבים:

1 חציל גדול, שטוף ופרוס לפרוסות בעובי של 1 ס”מ
¾ כוס אורז בסמתי מלא
1 גזר בינוני, קלוף ומגורר בפומפייה
1 קישוא גדול, קלוף ומגורר בפומפייה
1 עגבניה גדולה, קצוצה גס
1 בצל גדול, קלוף ומגורר בפומפייה
100 גרם רסק עגבניות
1 כף שמן זית
חופן גבינה מגוררת (צהובה או מוצרלה)
מלח, פלפל שחור, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש את תנור האפייה לחום בינוני (180º).
2. מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומסדרים את פרוסות החציל.
3. בעזרת מברשת, מברישים את החציל עם שמן הזית ומכניסים לתנור, עד שפרוסות החציל שחומות. (בערך 10 – 15 דקות). מוציאים בסיום מהתנור משהים בצד.
4.  בקערה בינונית מערבבים את האורז, הירקות המגוררים, מלח, פלפל וחצי מכמות רסק העגבניות.
5. בתבנית עמוקה מסדרים חצי מכמות החציל ומעליה יוצקים מתערובת האורז והירקות.
6. מסדרים מעל בשכבה נוספת את פרוסות החציל.
7. לקערה קטנה שופכים 2 כוסות מים ומערבבים עם יתרת רסק העגבניות ומעט מלח.
8. יוצקים את הרוטב על המוסקה, עד לכיסויה. (אם חסרים נוזלים, להוסיף מים). מפזרים מעל מהגבינה.
9. מכסים את התבנית במכסה או ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור למשך כשעה (או עד שהנוזלים יספגו).

Share Button