רכיבים:

8 עגבניות
2 שיני שום, פרוסות דק
4 עלי בזיליקום, טריים
100 גרם רסק עגבניות
1 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור , לפי הטעם
½ כוס מים
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1. בחלקן התחתון של העגבניות חורצים בעזרת סכין X. מכניסים את העגבניות לקערה גדולה ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העגבניות.
2. לאחר מספר דקות, מקלפים את קליפת העגבניות וחוצים אותן לחצי.
3. בעזרת כפית קטנה, מוציאים את גרעיני העגבניות.
4. חותכים את העגבניות לריבועים 1X1 ס”מ.
5. בסיר או מחבת עמוקה מחממים את שמן הזית.
6. כשהשמן חם מוסיפים בזהירות את העגבניות ומטגנים במשך כשלוש דקות, עד שהן מגירות את מרבית הנוזלים מהן.
7. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
8. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הסוכר והמים ומערבבים.
9. מבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 – 8 דקות על להבה נמוכה תוך שמירה על בעבוע קל.
10. מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים, מערבבים ומכבים הלהבה.

 

 

Share Button