המתכון המוצג לכם בדף זה – בורקס תרד וגבינה.

רכיבים:

1 חבילת בצל קילו קפוא
1 חבילת חמאה / מחמאה, מומסת ( להברשת עלי הפילו)

למלית:

½1 ק”ג עלי תרד טריים, קצוצים דק
½ ק”ג גבינה לבנה
200 גרם גבינה בולגרית
קורט פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט

 אופן ההכנה:

1. לוקחים ארבעה דפי פילו ומורחים כל אחד מהם בחמאה/מחמאה המומסת. מניחים את הדפים אחד על השני. (את עודף הבצק מכסים במגבת שלא יתייבש).
2. מערבבים היטב את רכיבי במלית. כשהתערובת אחידה, מכניסים אותה לשקית זילוף ומזליפים בחלקו הקדמי של דף הבצק (להשאיר תמיד כ 1 ס”מ לפני קצה דף הבצק).
3. את השוליים הריקים, מורחים שוב בחמאה/מחמאה המומסת. מגלגלים את העלה למעין צורת נקניק.
4.  מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הנקניק. מגלגלים את הנקניק ימינה ושמאלה, עד שמתקבלת צורת שבלול.
5. מורחים על השבלול מהחמאה/מחמאה ואופים בטמפרטורה בינונית (180º) במשך כ – 30 דקות.

 

Share Button