סוּלוּגוּני (სულუგუნი) היא סוג של גבינה דמוית מוצרלה בעלת מליחות עדינה, שמקורה במחוז סמגרלו שבגאורגיה.
רכיבים:

3  ליטר מים
1 ק”ג גבינה לבנה קשה, ללא מלח חתוכה בפרוסות
מי מלח (ביחס של 100 גרם מלח לליטר מים)

אופן ההכנה:

1. מחממים מים בסיר גדול לחום בינוני (60º בערך).
2. כשהמים בטמפרטורה הרצויה, מסירים מהאש ומכניסים  את פרוסות הגבינה. מחכים קצת, עד שהגבינה תתרכך.
3. מערבבים היטב ולשים את הגבינה כמו בצק.
4. מותחים את הגבינה לרצועה שאורכה כחצי מטר וכורכים את הרצועה סביב עצמה, כמו שבלול.
5. שמים את שבלול הגבינה בכלי גדול ועמוק ומכסים במי מלח.
6. מאחסנים במקרר.

Share Button