רכיבים:

1 ק”ג עגבניות תמר, חצויות וללא הליבה (בצורת סירות)
½ צרור פטרוזיליה, קצוצה
מעט עלי בזיליקום טריים וקצוצים
מעט עלי תימין טריים וקצוצים
½ כוס פירורי לחם
50 גרם גבינת פרמז’ן, מגוררת
קורט מלח
קורט פלפל שחור
מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל הרכיבים (למעט סירות העגבניות) לקערה בינונית, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת לחה ומגובשת.
2. בעזרת כפית ממלאים את סירות העגבניות ועם קצות האצבעות מנקים את קצוות העגבנייה. (שהמילוי יהיה רק בלב העגבנייה).
3. מסדרים את הסירות בתבנית האפייה ומזרזפים מעל מעט שמן זית.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה בינונית (180º) ואופים עד שהעגבניות מוכנות והגבינה מזהיבה קלות.

Share Button