רכיבים:

בצק לסמבוסק (לחץ כאן)

המלית:

200 גרם גבינה בולגרית 9%
50 גם’ גבינת פרמז’ן, מגוררת
1 כפית קמח או אבקת קורנפלור
חלמון מביצה אחת

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית מערבבים היטב את רכיבי המלית.
2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מכל שליש יוצרים עשרים כדורים.
3. מגלגלים כל כדור על משטח העבודה שלא יהיו קצוות משוננים ומרדדים לעלה עגול בגודל 8 -9  ס”מ. מניחים כפית גדושה במילוי במרכז ומהדקים לצורת חצי ירח.
4. צובטים את שולי הסמבוסק המהודקים כך שתיווצר מעין חצי צמה.
5. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהקפיד על מרווחים כי הסמבוסק תופח.
6. מברישים בחלבון ביצה ומפזרים שומשום. אופים בחום בינוני במשך 20 דקות עד להזהבה ולהוציא מיד.

Share Button