רכיבים:

לבסיס העוגה:

1 חבילת מרגרינה
2 כוסות קמח
1 ביצה
2 כפות סוכר
1 כף ברנדי או רום

תערובת הגבינה:

500 גרם גבינה לבנה
¾ כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
¾ כוס חלב
2 מכלים שמנת עמידה לקצפת
1 כף קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה :

הבסיס:

1. בקערה בינונית מערבבים היטב את המרגרינה עם 2 כוסות קמח לבן. מוסיפים את הביצה , 2 כפות סוכר וכף ברנדי או רום, עד לקבלת בצק אחיד.
2.  לוקחים 2/3 מהתערובת ומשטחים בצורה אחידה על בסיס תבנית אפייה עגולה בקוטר של “26.
3. את ה – 1/3 הנותר משטחים על תבנית אפיה רגילה .
4. אופים בחום נמוך – בינוני  (170º) במשך כ 30 עד 40 דקות. (עד שהבסיס והבצק הנותר משחימים).

תערובת הגבינה:

1. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה . מעבירים את הקצפת לקערה נפרדת.
2. מוסיפים לקערת המערבל את החלב, קליפת הלימון,  הסוכר והגבינה ובמהירות נמוכה מערבלים במשך 2 דקות.
3. מוסיפים את הפודינג ומערבבים במהירות גבוהה עד להתמזגות .
4. יוצקים את התערובת לתוך הקצפת ומערבבים בעדינות.
5. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית העוגה האפויה . מצננים למשך שעתיים במקרר.
6. לאחר שעתיים מפוררים את יתרת הבצק על העוגה.

Share Button