רכיבים:

½3 כוסות קמח
50 גרם שמרים
½1 כוס מים פושרים
קורט סוכר
3 כפיות מלח
2 כפות שמן זית
1 – 2 שיני שום,  קצוצות דק
1 קופסת רסק עגבניות (130 גרם)
1 עגבניות,  חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל קטן, קצוץ
מעט אורגנו יבש
ירקות לפי בחירה אישית, שטופים, מקולפים וחתוכים לקוביות

אופן הכנה:

1. מוסיפים לקערה את המים הפושרים. מפוררים למים את השמרים, מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
2. בקערה נפרדת מכניסים את הקמח, המלח, שמן הזית וקורט סוכר.
3. שופכים את השמרים בהדרגה לקערה עם הקמח ולשים עד לקבלת בצד אחיד.
4. מכסים במגבת מטבח ומשהים בצד משך כשעה לצורך התפחה
5. מחממים במחבת בינונית מעט שמן ומטגנים את הבצל, עד להשחמה.
6. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, את רסק העגבניות ושיני השום הקצוצות. מערבבים מעט ומסירים מהאש.
7. מרדדים את הבצק לתוך תבנית משומנת ומוסיפים מעל את התערובות מהמחבת.
8. אופים בחום גבוה (200º) במשך 15 – 20 דקות (עד שקצוות הפיצה משחימות)

Share Button