זהו אחד הקינוחים המומלצים והקלים יותר להכנה. פנקולה בליווי רוטב קרמל ותפוז.
הכמויות המוצגות במתכון זה מיועדות להכנת 4 מנות.

 

אופן ההכנה:

2 מכלי שמנת מתוקה 32% שומן
½1 כפיות אבקת ג’לטין
1 כפית תמצית וניל או מקל וניל אחד
4 כפות שטוחות סוכר

לרוטב:

¼ כוס סוכר
50 גרם חמאה
מיץ מ – ½  תפוז

אופן ההכנה:

הפנקוטה:

1. לסיר קטן שופכים מיכל אחד של השמנת המתוקה.
2. מוסיפים את אבקת הג’לטין ומשהים במשך כ – 15 דקות (על מנת שהרכיבים יתאחדו).
3. מערבבים את השמנת והג’לטין ומחממים את שניהם על להבה קטנה עד שהג’לטין נמס (שתיים – שלוש דקות).
4 . מוסיפים את הסוכר ובוחשים עד שנמס. מסירים מהאש.
5. בינתיים, מוסיפים לקערה בינונית את המכל השני של השמנת המתוקה.  מוסיפים את תמצית הווניל. (אם בחרתם להשתמש במקל קינמון, חותכים אותו לשניים לאורך. בעזרת סכין קטנה חותכים אותו לאורך צדו הפתוח כדי להוציא את הזרעים מבפנים. מכניסים את הזרעים ואת המקל לשמנת שבקערה ומשהים מספר דקות).
6. שופכים את תכולת הסיר לקערה ומערבבים היטב.
7. את תכולת הקערה מעבירים לכוס דרך מסננת. ממלאים את כלי ההגשה (תלוי בכמות הרצויה לכם בכל מנה).  עוטפים כל כלי בניילון נצמד (על מנת שהקרם לא יתייבש במקרר).
8. מצננים במשך ארבע שעות לפחות או עד שהפנקוטה יציבה.

טיפ: כדי להוציא את הפנקוטה מכלי ההגשה יש ולהפוך אותה על צלחת.  טובלים את הכלי בה היא נמצאת בקערת מים רותחים למשך עשר שניות, ובעזרת סכין קטנה משחררים את החלק העליון שלה מהדפנות. הופכים על צלחת, ואם צריך מנערים קלות עד שהפנקוטה עוברת בצורה חלקה לצלחת.

 

הרוטב:

 

1. מחממים את הסוכר עם החמאה בסיר בינוני ועל בלהבה בינונית,  עד שהוא משחים והופך לקרמל.

2. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.

3. מצננים מעט לפני ההגשה.

 

הרכבת המנה:

 

1. כמו בתמונה המצורפת. יש ליצוק את הרוטב על הפנקוטה.  ניתן לעטר בשקדים קלויים (לא מומלחים).

 

 

 

Share Button