רכיבים:

1 גביע קוטג’ (אחוז השומן לבחירתכם)
3 פרוסות גבינה צהובה, מגוררת (אחוז השומן לבחירתכם)
9 דפי לזניה
1 חציל גדול, פרוס ל 10 פרוסות
מעט שמן זית
1 ביצה
1 קופסת רסק עגבניות
1 קופסת שימורי עגבניות קלופות
½ כוס מים
1 שום, קלוף וקצוץ
1 בצל, קלוף וקצוץ
1 כפית אבקת מרק בצל
1 כף בזיליקום, יבש
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מברישים קלות את פרוסות החצילים בזמן הזית.
2. מחממים את תנור האפייה לחום נמוך – בינוני (170º) אופים את פרוסות החצילים במשך כרבע שעה.
3. במחבת בינונית, מחממים כף שמן ומוסיפים את הבצל, השום, רסק העגבניות וקופסת עגבניות הקלופות.
4.  מתבלים בבזיליקום ובאבקת מרק הבצל. מערבבים היטב.
5. טורפים ביצה עם קופסת הקוטג’ ומעט מלח.
6. מרפדים את תחתית התבנית ברוטב העגבניות שבמחבת ומעל מניחים את עלי הלזניה.  מברישים את העלים ברוטב, מפזרים עליהם את פרוסות החציל ומעליהן את מלית הגבינה.
7. מרפדים בעלי לזניה וחוזרים על הפעולה עם מלית הגבינה והחצילים שוב.
8. מעלים את טמפרטורת התנור לחום בינוני (180º) ואופי את הלזניה במשך כ – 40 דקות.
9.  חמש דקות לפני תום האפייה, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת.  מחזירים לתנור ליתרת 5 הדקות.

Share Button