רכיבים:
לבלינצ’ס:
2 כוסות קמח
3 כוסות חלב
4 ביצים
קורט מלח
3 כפות שמן קנולה
למילוי:
2 בצלים גדולים, קצוצים
5 שיני שום, קצוצים דק
2 קופסאות שימורי פטריות שמפניון, קצוצות
1 כף אבקת מרק פטריות
מלח
פלפל
לרוטב:
1 שמנת מתוקה לקצפת
75 גרם גבינת קשקבל או גבינה צהובה
קורט מלח
מעט פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- מכניסים את רכיבי הבלינצ’ס לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
- משמנים מחבת בעזרתתרסיס שמן או בעזרת מריחת שמן על נייר סופג ומריחת המחבת ומחממים.
- יוצקים למחבת בעזרת מצקת קטנה, מטים את המחבת כך שיתפזר באופן אחיד ומטגנים כחצי דקה. הופכים בעדינות ומטגנים למשל 20 שניות נוספות.
- מעבירים לצלחת ועורמים את כל הבלינצ’סים.
המילוי:
- מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה .
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד מספר דקות.
- מתבלים במלח, פלפל ואבקת מרק פטריות.
- מטגנים עד אידוי כל הנוזלים.
הרוטב:
- מבשלים את השמנת המתוקה עם גבינת קשקבל / צהובה עם מעט מלח.
- לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
הרכבת המנה:
- מניחים מעט מהמילוי באמצע כלבלינצ’ס (כשהחלק הלבן יותר כלפי מעלה).
- מקפלים משני הצדדים ואז מגלגלים מלמטה כלפי מעלה.
- מניחים בצלחת ההגשה.
- יוצקים מעטמ הרוטב על הבלינצ’סים. או מפזרים על הבלינצ’סים פירורי גבינת קשקבל ואופים 5 דקות בתנור.