רכיבים:

2 כוסות אגוזי מלך, קלופים
½2 כוסות תמרים מזן מג’הול (ללא החרצנים)
1 כוס קקאו הולנדי
1 כוס שקדים, קצוצים גס
¼ כפית מלח

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון טוחנים את אגוזי המלך לפירורים קטנים (חשוב להיזהר שלא לטחון יותר מידי כדי שלא תhהפך לאבקה).
2. מוסיפים את הקקאו והמלח וטוחנים שוב בפולסים קצרים.
3. מוסיפים את התמרים (אחד אחרי השני , לא בבת אחת) תוך כדי עיבוד התערובת (לא להפסיק העיבוד).
4. מפסיקים לעבד כשהתערובת אחידה ופירורית. לוחצים קלות עם האצבע על התערובת כדי לראות אם היא דביקה. (במידה ולא, יש להמשיך לטחון ולהוסיף עוד מספר תמרים).
5. מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים לה תוך כדי ערבוב את השקדים הקצוצים.
6. מעבירים הכל לתבנית ומהדקים היטב עם האצבעות.
7. מעבירים את התבנית להקפאה של שעה.
8. מוציאים התבנית מהמקפיא, חותכים את הבראוניז לקוביות ומגישים. (ניתן לשלב כדור גלידה ליד).

 

Share Button