רכיבים:
2 קופסאות שימורים זיתים מגולענים
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לאורך
מעט פפריקה אדומה מתוקה מרוקאית
מעט שמן זית
2 עגבניות, קלופות וקצוצות דק
אופן ההכנה:
1. מוסיפים את הזיתים לסיר, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים במשך מספר דקות, מסננים את המים וחוזרים שוב על התהליך (כך מוציאים את המרירות של הזיתים).
2. מטגנים במעט שמן זית את הבצל, עד להזהבה.
3. מוסיפים את העגבניות הקלופות ואת הזיתים. מערבבים ומבשלים במשך 15 דקות.
4. מוסיפים אץ הפפריקה ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים.