רכיבים:

שלוש פרוסות של גבינת חלומי בגודל של אצבע
3 דפי פילו
1 חבילת חמאה מומסת
1 עגבנייה פרוסה, ללא גרעינים ומקולפת
8 עלי נענע, קצוצים

לרוטב:

1 מיכל שמנת מתוקה 42%
50 גרם גבינת פרמז’ן
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
קורט פלפל לבן

אופן ההכנה:


הרוטב:

1. מרתיחים את השמנת המתוקה ותוך כדי ערבוב מוסיפים את הפרמז’ן ומערבבים עד לקבלת רוטב חלק.
2. מנמיכים את האש ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
3. מבשלים עד שהרוטב מסמיך.

הגבינה:

1. משרים את הגבינה ברוטב, מסננים ומניחים בצד.
2. חותכים את הפילו בגודל כפול בגבינת החלומי. מניחים את הגבינה במרכז עלה הפילו, ומעל מניחים עגבנייה ועלי נענע לכל אורך הגבינה.
3. מקפלים את הבצק בצורת משולש כאשר נשאר פתח קטן במרכז המשולש. מורחים את הפילו במעט חמאה.

הרכבת המנה:

1. מכניסים את המאפה לתנור שחומם מראש לחום נמוך – בינוני (160º) למשך 20 דקות.
2. מניחים במרכז הצלחת ויוצקים מעט רוטב ועליו מניחים את מאפה החלומי.

 

Share Button