רכיבים:

1 חבילת דפי לזניה
100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
3 גביעי קוטג’
250 גרם גבינת פטה/בולגרית, מפוררת
1 מיכל שמנת 15%
½ כפית מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
1 ביצה
150 גרם גבינה צהובה מגוררת (לפיזור בשלב האפיה, אין לערבב עם תערובת הגבינות)

לרוטב :

מעט שמן זית
3 שיני שום, קלופות וקצוצות
1 קופסת עגבניות מרוסקות, גדולה
2 עלי בזיליקום טריים, קצוצים
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את תערובת הגבינות, עד לקבלת תערובת אחידה.
2. בסיר קטן מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום הקצוץ.
3. מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים ומביאים לרתיחה. מערבבים היטב, מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך כחצי שעה.
4. משמנים במעט שמן זית את תבנית האפייה ומניחים את דפי הלזניה.
5. מפזרים על שכבת דפי הלזניה הראשונה כשליש מתערובת הגבינות ושליש מרוטב העגבניות. מסדרים מעליהם עוד שכבת דפי לזניה. כך יוצרים עוד 2 שכבות נוספות כאשר שכבה סופית של דפי לזניה סוגרים את המנה.
6. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם לחום בינוני (180º) במשך כ – 20 דקות.
7. לאחר 20 דקות, מורידים את נייר האלומיניום, מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ואופים לעוד 15 דקות.
8. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.

 

 

 

Share Button