רכיבים:
למלית:
125 גרם גבינה כחושה
½1 כפות קמח
¼ כוס סוכר
1 ביצה טרופה (לחלק לשתי קעריות)
½1 כפות שמן
¼ כוס דובדבנים שלמים, מגולענים
מעט גרידת לימון
מעט תמצית וניל
קורט סוכר וניל
לבצק:
3 דפי עלי פילו
מעט שמן למריחה
¼ כוס סוכר
½ כפית קינמון
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- לקערה בינונית מוסיפים את רכיבי המלית (קערה אחת בלבד של הביצה הטרופה) ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
- על משטח עבודה, יש לפרוס עלה פילו, למרוח אותו במעט שמן. לפזר מעל מעט סוכר וקינמון וכך להוסיף את שני הדפים הנותרים.
- לאחר סיום מריחת העלים, מניחים את המלית בראש העלים ומתחילים לגלגל לצורת שטרודל.
- מעבירים את השטרודל המגולגל לתבנית אינגליש קייק ולמרוח את השטרודל בביצה שנותרה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º) למשך 30 דקות.
- לאחר שהשטרודל התקרר מפזרים לעל מעט אבקת סוכר.