רכיבים:

למלית:

125 גרם גבינה כחושה
½1 כפות קמח
¼ כוס סוכר
1 ביצה טרופה (לחלק לשתי קעריות)
½1 כפות שמן
¼ כוס דובדבנים שלמים, מגולענים
מעט גרידת לימון
מעט תמצית וניל
קורט סוכר וניל

לבצק:

3 דפי עלי פילו
מעט שמן למריחה
¼  כוס סוכר
½ כפית קינמון
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. לקערה בינונית מוסיפים את רכיבי המלית (קערה אחת בלבד של הביצה הטרופה) ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. על משטח עבודה, יש לפרוס עלה פילו, למרוח אותו במעט שמן. לפזר מעל מעט סוכר וקינמון וכך להוסיף את שני הדפים הנותרים.
  3. לאחר סיום מריחת העלים, מניחים את המלית בראש העלים ומתחילים לגלגל לצורת שטרודל.
  4. מעבירים את השטרודל המגולגל לתבנית אינגליש קייק ולמרוח את השטרודל בביצה שנותרה.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º) למשך 30 דקות.
  6. לאחר שהשטרודל התקרר מפזרים לעל מעט אבקת סוכר.
Share Button

תפריט נגישות