רכיבים:

לבצק:

¾1 כוסות קמח
2 כפות שמן
מעט סוכר
מעט מלח
¾ כוס מים

למלית:

½1  ק”ג תפוחי עץ גרנד,  קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
10 כפות סוכר
120 גרם אגוזים טחונים
50 גרם צימוקים בהירים
¼ כפית קינמון
¼ לימון מגורד

לפיזור:

150 גרם חמאה מומסת
150 גרם אגוזים טחונים

לרוטב:

¼2 כוסות חלב
½ כוס סוכר
4 חלמונים
1 כף גדושה קורנפלור
½ מקל וניל

אופן ההכנה:

1. מכניסים את רכיבי הבצק לקערת המערבל ולשים, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2. מוציאים את הבצק מהקערה, ממשיכים ללוש, עד שמוודאים כי הבצק אחיד וחלק. עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה לפחות.
3. מפזרים קמח על משטח העבודה, מרדדים את הבצק ובעזרת גב כף היד מותחים אותו, עד שהוא דק מאוד.
4. ממיסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את האגוזים הטחונים. בעזרת מברשת, מושחים את הבצק בתערובת החמאה המומסת והאגוזים. (משאירים מעט מהתערובת בצד, נזדקק לה מאוחר יותר).
5. לקערה בינונית מוסיפים את רכיבי המלית ומערבבים היטב.
6.  מסדרים את המלית לאורך קצה יריעת הבצק, מגלגלים את הבצק לרולדה.
7. חותכים את קצוות הבצק המיותרות ומחלקים למספר יחידות רולדה באורך של כ-20 ס”מ.
8. מניחים את הרולדות על גבי נייר אפיה, מורחים בחמאה מומסת ואופים בחום של 190º מעלות במשך 20 – 25 דקות.
9. מוציאים מהתנור, מורחים ביתרת החמאה המומסת (ששמרנו בצד בסעיף 4)  ומצננים.

הרוטב:

1. ממיסים את הקורנפלור עם מעט חלב קר, מוסיפים את החלמונים.
2. מרתיחים את החלב הנותר עם הסוכר ומקל הווניל.
3. יוצקים מעט חלב רותח על עיסת הקורנפלור, מערבבים היטב ומחזירים הכל חזרה לתוך סיר הבישול.
4. מרתיחים שוב תוך כדי ערבוב. מצננים.

הרכבת המנה:
1. חותכים את השטרודל, מניחים על צלחת, מפזרים מעל אבקת סוכר, יוצקים מעל מהרוטב ומגישים.

Share Button