רכיבים:

5  תפוחי אדמה
2 כוסות קמח מלא
½  כוס רסק תפוחי עץ
¼ כוס מים
1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עד שהם מתרככים . מועכים אותם לקבלת מחית.
  2. מערבבים את מחית תפוחי האדמה בקערה גדולה, מוסיפים ¼ כוס מים, קמח, רסק תפוחים ומלח ומערבבים עד שמתקבל בצק.
  3. חותכים מהבצק חתיכות קטנות באורך כ-2 ס”מ כל אחת.
  4. משטיחים ומגלגלים כל חתיכה ולוחצים במרכזה בעזרת מזלג.
  5. מרתיחים סיר מים ומבשלים בו את חתיכות הניוקי. מוציאים אותן מהסיר כשהן מתחילות לצוף.
Share Button