רכיבים:
5 תפוחי אדמה
2 כוסות קמח מלא
½ כוס רסק תפוחי עץ
¼ כוס מים
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במים עד שהם מתרככים . מועכים אותם לקבלת מחית.
- מערבבים את מחית תפוחי האדמה בקערה גדולה, מוסיפים ¼ כוס מים, קמח, רסק תפוחים ומלח ומערבבים עד שמתקבל בצק.
- חותכים מהבצק חתיכות קטנות באורך כ-2 ס”מ כל אחת.
- משטיחים ומגלגלים כל חתיכה ולוחצים במרכזה בעזרת מזלג.
- מרתיחים סיר מים ומבשלים בו את חתיכות הניוקי. מוציאים אותן מהסיר כשהן מתחילות לצוף.