רכיבים:

1 כוס בורגול דק
2 צרורות פטרוזיליה
מיץ מ 4-5 לימונים
¼ כוס שמן זית
2 בצלים ירוקים, קצוצים (החלק הלבן בלבד)
4 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
1 מלפפון, חתוך לקוביות קטנות
צרור נענע
מלח

אופן ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הבורגול, מוסיפים מעליו מים פושרים (עד לכיסוי) למשך 15 דקות. לאחר מכן, סוחטים אותו היטב מהנוזלים ומכניסים לקערה.
  2. קוצצים את פטרוזיליה דק מאוד ומוסיפים לקערת הבורגול.
  3. מוסיפים את הבצל הקצוץ, את מיץ הלימון, שמן הזית ומתבלים במלח. (מערבבים היטב, טועמים ומתקנים במידת הצורך תיבול).
  4.  מוסיפים את קוביות העגבניות והמלפפון ומערבבים.
  5.  סמוך למועד ההגשה קוצצים דק את הנענע , מוספים לקערת התבולה ומערבבים. (הוספת הנענע תתבצע בסוף על מנת שהעלים לא ישחירו).
Share