רכיבים:
1 כוס בורגול דק
2 צרורות פטרוזיליה
מיץ מ 4-5 לימונים
¼ כוס שמן זית
2 בצלים ירוקים, קצוצים (החלק הלבן בלבד)
4 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
1 מלפפון, חתוך לקוביות קטנות
צרור נענע
מלח
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את הבורגול, מוסיפים מעליו מים פושרים (עד לכיסוי) למשך 15 דקות. לאחר מכן, סוחטים אותו היטב מהנוזלים ומכניסים לקערה.
- קוצצים את פטרוזיליה דק מאוד ומוסיפים לקערת הבורגול.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, את מיץ הלימון, שמן הזית ומתבלים במלח. (מערבבים היטב, טועמים ומתקנים במידת הצורך תיבול).
- מוסיפים את קוביות העגבניות והמלפפון ומערבבים.
- סמוך למועד ההגשה קוצצים דק את הנענע , מוספים לקערת התבולה ומערבבים. (הוספת הנענע תתבצע בסוף על מנת שהעלים לא ישחירו).