רכיבים:

 

לבסיס:

100 גרם חמאה רכה
1 חלמון

4 כפות סוכר
½ כוס מיץ מהסירופ של קופסת האפרסקים
½1 כוסות קמח
 .
לעוגה:
 .
500 גרם גבינה לבנה,  %½ שומן
1 שמנת רגילה
1 מיכל שמנת מתוקה (250 CC)
כוס סוכר
6 ביצים מופרדות (חלמון אחד משתמשים לתחתית)
כף תמצית וניל
1/3 כוס קמח
1/3 כוס קורנפלור
קורט מלח
1 קופסת אפרסקים משומרים בסירופ, (יש לחתוך לרצועות או קוביות חצי מתכולת האפרסקים שבקופסא. חצי מהנותרים, יש להשאיר כפי שהם).
 .
אופן ההכנה:
 .
1. לקערת המערבל מוסיפים את רכיבי הבסיס ומערבלים עד שמתקבל בצק גמיש (אם חסר קמח מוסיפים). את הבצק משתחים בפיירקס או תבנית אלומיניום מרובעת (מומלץ להשתמש בגודל 33X27 ועומק 5.5. בעוגה זו חשוב העומק כי מאחחר והעוגה תופחת).
2. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה בינונית (180º) למשך 10 דקות. מוציאים ומניחים בצד. (משאירים את התנור פועל – בשלב 6 חוזרים למלאכת האפייה).
3. מערבבים את הגבינה עם שני סוגי השמנת (גביע שמנת רגילה + ½ מכמות השמנת המתוקה), ½ כוס סוכר, תמצית הווניל והחלמונים. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים היטב. (מהירות בינונית במיקסר).
4. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר וקורט מלח עד שמתקבל קצף קשיח ויציב.
5. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הגבינה.
6. שופכים את התערובת על התחתית החצי אפויה, חותכים כ – 4 חצאי אפרסקים לרצועות ושמים בזהירות על התערובת. (לא לדאוג אם שוקע) מחזירים לתנור למשך 45 דקות.
7. מקררים את העוגה.
8. מקציפים את ½ מיכל השמנת המתוקה ובעזרת לקקן מורחים על העוגה.
9. מניחים מעל את חצאי האפרסקים שנותרו בקופסת השימורים.
Share Button