רכיבים:

לבצק:

 
1 כוס קמח (רגיל או מלא)
2 כפיות גדושות שמרים יבשים
קורט מלח
קורט סוכר
מעט מים (בערך ¼ כוס)
2 כפות שמן (זית או קנולה)
 
לעיטור:
1 חציל , נקי מגרעינים, חתוך לאורכו
מעט מלח גס
שמן זית
אופן ההכנה:
1.  מחברים וו לישה למיקסר.
2. מוסיפים לקערת המיקסר את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר, המלח והשמן ומתחילים בערבול.  מוסיפים באיטיות את המים, עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה.
3. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים קלות לצורת עיגול ועוטפים במגבת לחה. משהים למשך כשעה.
4. מחלקים את הבצק לשני כדורים. משטחים כל עיגול לצורת פוקצ’ה ומשהים בצד להתפחה של 45 דקות.
5.  מפזרים על פרוסות החציל מעט מלח גס ומשהים למשך 20 דקות.  לאחר פרק זמן זה, שוטפים היטב את החציל במי ברז.
6. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים קלות את פרוסות החציל.
7. מניחים את החציל על גבי בצק הפוקצ’ה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך – בינוני (170º) למשך 20 דקות.
Share Button