רכיבים:
1 סלסלת פטריות טריות גדולות או בינוניות
¼ גליל של פרומעז
¼ כוס גבינת פרמז`ן, מגוררת
¼ כוס גבינה צהובה, מגוררת
1/4 כוס צנוברים
1 פלפל אדום בינוני, חתוך לקוביות קטנות
חופן עלי בזיליקום קרועים גס ביד
פלפל, מלח
–
אופן ההכנה:
–
1. לוקחים את הפטריות, מנגבים ומנקים אותן היטב במטלית לחה. מורידים לכל פיטריה את הרגל ובעזרת סכין קטנה, מנקים את פנים הפיטריה (שתישאר סלסלה שלמה ויפה).
2. יוצקים מעט שמן זית במחבת בינונית ומטגנים את הפטריה מכל צדדיה עד להשחמה קלה . ממשיכים לעשות אותו דבר עם שאר הפטריות.
3. מוציאים את הפטריות מהמחבת ומניחים על גבי צלחת מכוסה בנייר סופג. בינתיים מחממים את תנור האפייה לחום גבוה (200°).
4. מפוררים ביד את הפרומעז לחתיכות ומערבבים עם גבינה הצהובה או הפרמז`ן (בשלב זה מערבבים במלית או את הפרמז’ן או את הגבינה הצהובה על מנת שתישאר גבינה לפיזור על הפטריות בסוף שלב האפייה).
5. קולים צנוברים על המחבת החמה עד לקבלת גוון זהבהב. מוסיפים את קוביות הפלפל האדום ואת עלי הבזיליקום. מתבלים בפלפל ומלח.
6. מאחדים את התערובת שבמחבת עם תערובת הגבינות. מסדרים את הפטריות בתבנית האפייה וממלאים כל פטרייה בכף מהמלית.
7. מפזרים מעל לכל פטריה מהגבינה הנותרת (זו ששמרנו בשלב 4).
8. אופים במשך 20 -25 דקות, עד שהגבינה מתחילה לבעבע.