רכיבים:
לבצק:
1 כוס מים פושרים
7 גרם שמרים יבשים ( ¼2 כפיות) או ½ קוביית שמרים טריים (20-21 גרם)
¼ כוס שמן זית
1 כפית מלח
3 -¼3 כוסות קמח
לציפוי:
2 – ¼2 כוסות עגבניות טריות ואו מיובשות, חתוכות לפרוסות או לקוביות
1 בצל סגול גדול, פרוס דק
¼ כוס שמן זית
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
חופן עלי אורגנו מיובשים
אופן ההכנה:
- בקערת המערבל מערבלים את המים והשמרים, עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 10 דקות.
- מוסיפים לקערה את שמן הזית והמלח ומערבבים.
- מוסיפים 2 כוסות קמח ולשים עד שמתקבל בצק נוזלי.
- מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה, תוך כדי לישה מתמדת, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש (במידה והבצק הפך אחיד וגמיש לפני שנגמר הקמח, אין צורך להוסיף עוד קמח).
- הערה: אם הבצק עדיין דביק מעט אפשר להוסיף לו מעט שמן זית.
- לשים את הבצק במשך כ 5 דקות.
- מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה. מניחים את הבצק בתבנית ומותחים אותו, כך שיכסה את כל שטח התבנית.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים 45 דקות – 60 דקות (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
- מחממים את התנור לחום גבוה (200º מעלות).
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי, למעט האורגנו. מסדרים את התערובת על גבי הבצק.
- מפזרים מעל בנדיבות עלי אורגנו.
- אופים במשך 45 דקות, עד שהמאפה מקבל גוון זהוב. (יתכן והאפייה תארוך כעשר דקות נוספות מאחר ומדובר בבצק עבה).