רכיבים:
1 קופסת עגבניות מרוסקות (ניתן לרסק גם 6 עגבניות בינוניות, קלופות במעבד מזון)
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 כפית סוכר
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל
½ כפית קוסברה יבשה (לא חובה)
½ כפית זעתר יבש
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר קטן מעט שמן ומטגנים את הבצל, עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת הסוכר, מערבבים היטב ומבשלים, עד שהעגבניות מתרככות.
3. מוסיפים את המלח, הפלפל, הקוסברה והזעתר, מערבבים היטב ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם. (בערך 10 דקות בישול על להבה בינונית).