רכיבים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון, נקיות וקצוצות|
1 פטריית גדולה פורטבלו, נקייה וקצוצה
1 כף פטריות פורצ’יני מושרות במים רתוחים (יש לשמור את מי ההשרייה)
1 בצל, קלוף וחתוך לפרוסות דקות
¼ כוס יין לבן
1 כף חמאה
¼ כוס שמנת לבישול
מעט עירית, קצוצה
קורט סוכר דמררה (חום)
קורט מלח
קורט פלפל
אופן ההכנה:
- במחבת רחבה מחממים את החמאה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנהייה שקוף. תוך כדי הטיגון, מוסיפים בהדרגה את הסוכר והמלח.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים עד שהן מתרככות.
- מוסיפים את היין הלבן ואת מי ההשרייה, מערבבים ומגבירים את הלהבה למקסימלית (לצורך צמצום הנוזלים מהרוטב).
- מוסיפים את השמנת ואת הפלפל השחור, מערבבים היטב. טועמים ומתקנים במידת הצורך תיבול.