רכיבים:

לבצק:

200 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כף סוכר
קורט מלח
1 ביצה

לקרמול:

200 גרם (1 כוס) סוכר

למלית התפוחים:

5 – 6 תפוחים גרנט סמית, קלופים וחתוכים לרבעים
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

אופן הכנה:

הבצק:

  1. מוסיפים לקערת מעבד המזון את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח ומעבדים בפולסים קצרים,  עד שמתקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים לעוד מספר שניות, עד שמתקבל גוש בצק.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים אותו בעזרת הידיים לצורת דיסקית. מכניסים למקרר למשך כצי שעה. ,
  3. מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180º).

הקרמול:

  1. מחממים על הכיריים מחבת קטנה – בינונית ומתחילים לפזר שכבה אחידה ודקה של סוכר. ברגע שהסוכר נמס, מפזרים מעל שכבה נוספת. ממשיכים בפעולה זו, עד שכל הסוכר נמס ומתקבל גוון זהוב. מסירים מהכיריים.

הרכבת העוגה:

  1. מסדרים רבעי תפוחים בצפיפות במחבת מעל הקרמל. בין התפוחים מסדרים בצורה חופשית קוביות של חמאה קרה. אופים במשך 15 דקות.
  2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעיגול בעובי 4 – 5 מ”מ.
  3. מוציאים את המחבת מהתנור, ובזהירות בעזרת מערוך מעבירים את עיגול הבצק ומכסים אתו את התפוחים.
  4. מקפלים את קצוות הבצק פנימה ומחוררים אותו בעזרת מזלג.
  5. מחזירים את המחבת לתנור וממשיכים לאפות במשך 20 – 25 דקות נוספות, או עד שהבצק משחים.
  6. מוציאים מהתנור, מצננים במשך 10 דקות ובזהירות הופכים את הטארט לצלחת הגשה.
  7. חותכים ומגישים. מומלץ בליווי כדור גלידת וניל.
Share Button