רכיבים:
לבצק:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כף סוכר
קורט מלח
1 ביצה
לקרמול:
200 גרם (1 כוס) סוכר
למלית התפוחים:
5 – 6 תפוחים גרנט סמית, קלופים וחתוכים לרבעים
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
אופן הכנה:
הבצק:
- מוסיפים לקערת מעבד המזון את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח ומעבדים בפולסים קצרים, עד שמתקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים לעוד מספר שניות, עד שמתקבל גוש בצק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים אותו בעזרת הידיים לצורת דיסקית. מכניסים למקרר למשך כצי שעה. ,
- מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (180º).
הקרמול:
- מחממים על הכיריים מחבת קטנה – בינונית ומתחילים לפזר שכבה אחידה ודקה של סוכר. ברגע שהסוכר נמס, מפזרים מעל שכבה נוספת. ממשיכים בפעולה זו, עד שכל הסוכר נמס ומתקבל גוון זהוב. מסירים מהכיריים.
הרכבת העוגה:
- מסדרים רבעי תפוחים בצפיפות במחבת מעל הקרמל. בין התפוחים מסדרים בצורה חופשית קוביות של חמאה קרה. אופים במשך 15 דקות.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעיגול בעובי 4 – 5 מ”מ.
- מוציאים את המחבת מהתנור, ובזהירות בעזרת מערוך מעבירים את עיגול הבצק ומכסים אתו את התפוחים.
- מקפלים את קצוות הבצק פנימה ומחוררים אותו בעזרת מזלג.
- מחזירים את המחבת לתנור וממשיכים לאפות במשך 20 – 25 דקות נוספות, או עד שהבצק משחים.
- מוציאים מהתנור, מצננים במשך 10 דקות ובזהירות הופכים את הטארט לצלחת הגשה.
- חותכים ומגישים. מומלץ בליווי כדור גלידת וניל.