רכיבים:

½ ק”ג גרגירי חומוס
¾ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כוס טחינה גולמית (מומלץ טחינה מסוג ארז או טחינה של המותג)
חופן מלח גס
1 כפית מלח
1 כפית גדושה סוכר
מיץ מ – 2 לימונים
1 – 2  שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

1. משרים את גרגירי החומוס במים עם חופן מלח גס במקרר במשך 12 שעות לפחות. (פעולה זו מפחיתה את כמות הגזים שבגרגירים).
2. שופכים את מי ההשרייה, מעבירים את הגרגירים למסננת ושוטפים אותם היטב במי ברז. שוטפים את גרגירי החומוס, שופכים את מי המלח ומשרים במים נקיים ללא מלח למספר שעות נוספות במקרר.
3. שופכים את המים,  שמים את גרגירי החומוס בסיר ומכסים במים בגובה של כ 6 ס”מ לגובה הגרגירים. מבשלים על להבה בינונית כשעה. תוך כדי הבישול, מסירים את הקצף הלבן שנוצר.  לאחר כשעת בישול מוסיפים לסיר ¾ כפית סודה לשתייה וממשיכים לבשל. מבשלים עד שהגרגירים מתרככים מאוד.
4. ממלאים כוס בגרגירי חומוס חמים ו – ¼ כוס נוספת ממי הבישול. את יתרת מי הבישול שופכים.
5. לקערה בינונית מוסיפים מיץ מ – 2 לימונים, 1 כפית מלח, 1כפית גדושה סוכר, ו 1-2 שיני שום כתושות,  מערבבים היטב עם כפית עד שהכל נמס.
6. שופכים על גרגירי החומוס ומפעילים את מעבד המזון  עד שמגיעים למרקם הרצוי. במידת הצורך, מוסיפים את מי הבישול ששמרנו בצד.
7. מוסיפים  1 כוס טחינה גולמית ומפעילים את המעבד מזון, עד לקבלת מערובת משחתית.
8. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון, טחינה, מלח.
9. מורחים את החומוס על גבי צלחת ההגשה בצורת עיגול, מפזרים מעל מעט מגרגירי החומוס החמים ומעטרים בפטרוזיליה מעל.

Share Button