רכיבים:

1 צנצנת גדולה של דובדבנים חמוצים ומגולענים
½ כוס ליקר דובדבנים
רצועת קליפת לימון צהובה
מיץ מ – ½ לימון
¼ מקל קינמון
¾ גביע שמנת חמוצה
קורט מלח
קורט פלפל לבן, טחון
1 כף סוכר

אופן ההכנה:

1. בסיר מבשלים את הדובדבנים עם הנוזל שבצנצנת, את קליפת הלימון, את מיץ הלימון ואת חתיכת מקל הקינמון.
2. מוסיפים את ליקר הדובדבנים וכוס מים ומביאים לרתיחה של דקה. מורדים מהאש.
3 . משאירים את הסיר להתקרר בטמפרטורת החדר במשך כ – 4 שעות לפחות.
4. מסננים דרך מסננת דקה לסיר נוסף, ובעזרת כף מעץ סוחטים כמה שיותר נוזלים למסננת. מוסיפים את שארית הדובדבנים המגולענים והנוזלים שהצטברו סביבם. מביאים לסף רתיחה, ומבשלים כך כשתי דקות.
5. מורידים מהאש, ממתינים שיתקרר, מכסים ומקררים היטב במקרר.
6. לפני ההגשה, מערבבים היטב את השמנת חמוצה ובהדרגה בוחשים אותה למרק. טועמים ומוסיפים טיפ-טיפה מלח, סוכר ופלפל לבן טחון לפי הטעם. מגישים קר מאוד.

Share Button