רכיבים:
1 חציל גדול
2 קישואים בינוניים
2 בצלים גדולים
2 בטטות ארוכות
4 פלפלים קטנים
לרוטב הגבינה:
1 גביע גבינה לבנה 5%
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כף עשבי תיבול טריים קצוצים (תימין, פטרוזיליה, ריחן)
אופן ההכנה:
1. פורסים את החציל, הקישואים והבטטות לפרוסות עגולות בעובי 1 ס”מ. חוצים את הפלפלים לאורכם. מסדרים על תבנית אפייה גדולה, משומנת ומברישים היטב בשמן זית.
2. מחממים תנור לחום גבוה (200º) ושמים בתוכו את התבנית.
3. קולים את הירקות עד שהם מזהיבים-משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים.
4. מכינים את רוטב הגבינה על ידי ערבוב כל המרכיבים שלו ומתבלים במעט מלח ופלפל.
5. יוצקים את רוטב הגבינה על ירקות האנטיפסטי ושומרים במקרר לפחות שלוש שעות, לצורך מיזוג הטעמים.