רכיבים:

400 גרם בצק עלים או בצק פילו – מרודד
מעט שמן קנולה (למריחת הבצק)

למילוי:

200 גרם אגוזים, כתושים
200 גרם שקדים, טחונים
2 כפות סוכר
קורט הל

לסירופ:

3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
מיץ מ-1 לימון

אופן ההכנה:

1. חוצים את הבצק וכל חלק מרדדים בנפרד.
2. מושחים את עלי הבצק בשמן. מניחים העלים בתבנית אפייה מרובעת.
3. בקערה בינונית מערבבים יחדיו את האגוזים, השקדים, הסוכר, ההל ומפזרים על הבצק.
4. מכסים בשכבת בצק מעל.
5. חותכים את הבצק לצורת מעוינים ואופים בתנור בחום גבוה (200º), עד שהבצק מזהיב.
6. בסיר קטן מרתיחים את המים, הסוכר והלימון. מכבים את האד, כאשר הסירופ מגיע לרמת הסמיכות הרצויה.
7. יוצקים את הסירופ על הבקלאווה.

 

Share Button