רכיבים:
לכיסונים:
¼1 כוסות קמח
½1 כוסות חלב
2 כפות שמן
3 ביצים
קןרט מלח
למלית הגבינה:
¼ ק”ג בולגרית או פטה מפוררת
100 גר’ פרומעז
1 כף שמיר, קצוץ
2 גביעי יוגורט
5 ביצים
מלח ופלפל
רוטב עגבניות:
1 קופסת רסק עגבניות יכין (260 גרם)
חופן עלי סלרי
¼ כוס שמן זית
מלח, פלפל וכפית פפריקה. (אפשר להוסיף בצל קצוץ, טרי או מטוגן)
אופן ההכנה:
הכיסונים:
1. מחברים למיקסר וו לישה, מוסיפים לקערה את הרכיבים ומערבלים, עד לקבלת בצק גמיש.
2. על גבי משטח העבודה, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס”מ. לוקחים כוס זכוכית עגולה וחורצים בבצק עיגולים.
3. בקערה בינונית, מערבבים את רכיבי מלית הגבינה.
4. לוקחים כפית מלאה במלית הגבינה ומניחים במרכז כל עיגול בצק. סוגרים את קצוות העיגול עד ליצירת כיסונים.
5. מטגנים במעט שמן כל כיסון עד שנהייה זהוב.
רוטב העגבניות:
1. לסיר קטן מכניסים את כל הרכיבים ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד על להבה נמוכה במשך 10 דקות.
הרכבת המנה:
1. מסדרים בתבנית את הכיסונים, יוצקים מעל את רוטב העגבניות ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה בינונית (180º).
2. אופים במשך 45 דקות.